márc. 20., P | Budafok-Tétény

Improvizációs kurzus nem csak zongoristáknak - 2020. március. 20.

A következő félévben improvizációs műhelysorozatot indítok, ahol betekintést nyerhettek a jazzimprovizáció világába. Kurzusok után lakáskoncertek!
Registration is Closed
Improvizációs kurzus nem csak zongoristáknak - 2020. március. 20.

Dátum és helyszín

2020. márc. 20. 16:00 – 20:00
Budafok-Tétény, Budapest, Budafok-Tétény, 1222 Hungary

Az eseményről

A következő félévben improvizációs műhelysorozatot indítok, ahol betekintést nyerhettek a jazzimprovizáció világába. Az egyes alkalmakon külön is részt lehet venni. Szeretnéd ötleteidet megvalósítani, fantáziádat kitárni, zenei céljaidat elérni? Szeretnéd a gyakorlásodat még hatékonyabbá tenni? Itt a helyed!

Milyen előnyei vannak a kurzusnak az egyéni óra mellett? Több információhoz lehet jutni. Nincs számonkérés.  Lehetőség van közös zenélésre. 

A kurzusok után 19:15-től a Free Style Chamber Orchestra egy - egy tagjával adunk egy lakáskoncertet, melyen a korlátozott nézőszám miatt résztvenni csak előzetes regisztráció alapján lehet.

Március 20. Akkordjelzéses kotta olvasása, négyeshangzatok különböző megfogása, játéka két kézzel, bal kézzel.

                     Lakáskoncert vendég: Kézdy Luca

Április 24. Saját dal írása.

                   Lakáskoncert vendég: Zsemlye Sándor

Május 29. Egyszerűbb dallamok, népdalok harmonizálása.

                  Lakáskoncert vendég: Pozsár Eszter

Részvételi díj a kurzusra: 6.000 Ft/alkalom

Belépő díj a koncertre: 2.000 Ft

Részvételi díj a kurzusra és a koncertre: 7.500 Ft/alkalom

Vélemények a kurzusról:

"Minden zongorista/billentyűs kollégámnak szívből ajánlom ezt a lehetőséget, mert ez egy olyan interaktív mesterkurzus, ahol még az alapinformációk magyarázatánál is - a rengeteg fun fact mellett - újszerű megközelítésmódokkal ès „aha-élménnyel” gazdagodhatunk.” Novai Gábor - MÖRK

“Barátságos környezetben hallgathattunk meg olyan dolgokat, melyek az improvizációban és magában a zenében valamint a zenéhez való hozzáállásban is nagyon hasznosak. Továbbá különösen élveztem, hogy az előadás egy “száraz” elmélet órához képest sokkal színesebben mutatta be az improvizáció alapjait képező elemek egy részét.

A kurzust minden zenével foglalkozó embernek ajánlom a kezdőktől a haladókig, szerintem mindenki tud egyénre szabottan valami izgalmas és számára új dolgot átvenni, tanulni.” Márkosi József - NENE

"Nagyon szimpatikus volt a kurzuson, hogy nem éreztem azt, amit sokszor, hogy már ezer éve le vagyok maradva mindenről és mivel ezt nem kezdtem el már előző életemben, ezért felejtsem is el. Nagyon türelmesen válaszoltál az egyszerűbb kérdésekre is.

A kurzuson nagyon jó hangulat volt, a résztvevők is kedvesek, nyitottak voltak. Különböző szinten lévők megfértek tökéletesen egymás mellett, de ha valaki valamivel nem volt képben, arra is kitértél.“ Dóra Emese

"Nekem nagyon jó elmény volt,a kurzus és a koncert is. Jó volt hogy hangulatuk szerint kozelitetted meg a skalakat es ez a történet kitalálós is tetszett,itthon mar ki is próbáltam ,mivel eddig nem nagyon mertem improvizalni,de ez az alkalom meghozta a kedvem:) 

Rég voltam már ilyen jó koncerten, az is hozzatett hogy lakas koncert,nagyon hangulatos volt az egész!" H.