febr. 21., P | 1222

Lakáskoncert sorozat 1. évad. 1-4

Különleges koncertek az Improvizációs kurzusok után!
A regisztráció le van zárva
Lakáskoncert sorozat 1. évad. 1-4

Dátum és helyszín

2020. febr. 21. 19:15
1222, Budapest, 1222 Hungary

Az eseményről

Lakáskoncert sorozatban, az improvizációs kurzusok után 19:15-től a Free Style Chamber Orchestra egy - egy tagjával adunk egy koncertet, melyen a korlátozott nézőszám miatt résztvenni csak előzetes regisztráció alapján lehet.

Február 21. Nagy János Trió

Március 20. Nagy János - Kézdy Luca

Április 24. Nagy János - Zsemlye Sándor

Május 29. Nagy János - Pozsár Eszter

Belépő díj a koncertre: 2.500 Ft

Lehetőség van kedvezményes bérlet vásárlására: 8.000 Ft/4 alkalom

A helyszín korlátozott befogadóképessége miatt előzetes bejelentkezés feltétlenül szükséges, KIZÁRÓLAG online, az amzam.net oldalon keresztül.

Érdemes a jegyet előre megváltani, hogy biztosan ott lehess ezen a kivételes hangulatú koncerten! 

Nagy János Trió

  • Nagy János - zongora, billentyűk
  • Frankie Látó - hegedű
  • Joubert Flóra - dob

Nagy János 1994-ben alapította meg saját trióját, előbb Hard Line Trió, majd Nagy János Trió néven. 1996-ban a Krakkói Jazz Juniors verseny első helyezettjei voltak, egy évre rá pedig a trió vezetőjét a spanyolországi Getxo Jazz Verseny legjobb szólistájának választották. A trió a 2001 évi Mediawave Fesztiválon a világhírű szaxofonossal, David Murray-vel játszott együtt, s ezt a koncertet a Gramofon Magazin kritikusai az Év jazz-eseményének választották. 2002 májusában Dewey Redman volt az együttes partnere. A triónak eddig három lemeze jelent meg, TaleZoo, és Nagy János in London címmel, ez utóbbit – mely két angol zenész, a nagybőgős Arnie Somogyi és a dobos Winston Clifford közreműködésével készült – Fonogram díjra is jelölték. 

A trió jelenlegi felállása rendhagyó, nélkülözi a basszushangszer jelenlétét. Nagy János évek óta játszik olyan formációkban, melyekben nincs nagybőgő vagy basszusgitár. Ez a felállás tágabb teret biztosít, s így nagyobb szabadságot nyújt a dobnak, harmóniai szempontból pedig a zongorának is.